1 Baston da Sen Bağışla !!

Gözder; 1970 yılında kurulmuş, yurt genelinde görme engellilerin , sosyal, ekonomik, kültürel, eğitsel, istihdam konuları ile karşılaştıkları her türlü sorunlarını çözümlemek amacı ile faaliyetlerini yürüten kamu yararına çalışan Sivil Toplum Kuruluşudur.

Faaliyetlerimiz ; Görme engelli üyelerimizin eğitimi, öğrenim bursları, görme engellilerin işe yerleştirilmeleri ve mesleki gelişimlerinin sağlanması, görme engelliler için kitap seslendirme studyolarımızda kitap seslendirilmesi,  engelli hakları mücadelesi, erişilebilirlik ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalar gibi konuları oluşturmaktadır.

Sizlerinde bildiği üzere beyaz baston  görme engellilerin gözü, özgürlüğü ve bağımsızlığıdır. Sosyal hayatta var olması, okuluna, işine, hastaneye vb gidebilmesi beyaz baston ile gerçekleşmektedir. Bu kadar önemli işleve sahip olan beyaz bastona maalesef görme engelli kişilerin erişimi ekonomik olarak da kendilerini zorlamaktadır.

Gözder olarak; misyonumuz gereği hizmet ettiğimiz görme engelli kişiler için hayati önem taşıyan beyaz bastonu bünyemizde var olan Ataköy Eğitim binamızda bir atölye oluşturarak ve görme engellilere de istihdam sağlayacağı düşüncesiyle beyaz baston üretimine geçilmesini amaçlamaktayız..

İlk aşamada bu atölyenin kurulması için takdir edersiniz ki ekonomik kaynak gerekmektedir. Bu nedenle bu güne kadar faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde bize inanan ve imkanları ölçüsünde yapmış oldukları bağışlarla destekleyen değerli halkımızın çabalarına güvenerek “1 Baston da Sen Bağışla” diyerek bir kampanya başlatmak istiyoruz.

Şimdiden katkı sunacak tüm güzel insanlara şükranlarımızı sunuyoruz..

Gözder Yönetim Kurulu