Günlük hayatımızda her gün o kadar fazla kâğıt harcıyoruz ki bu kâğıtlar bazen tonları buluyor. Farklı amaçlar için kullanılan kâğıtlar ile işimiz bittiği zaman da bu kâğıtları çöpe atıyoruz. Tüm bunlardan başka kâğıt elde etmek için her gün tonlarca ağaç kesilmeye devam ediyor. Geri dönüşüm yaparak hem çevreye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayabiliriz. Bu yüzden geri dönüşüm konusuna ve atık kağıt toplama konusuna toplum olarak gereken önemi vermeliyiz. Peki, bunun için neler yapabiliriz? Öncelikli olarak evlerimizde ve işyerlerimizde kullandığımız atık kâğıtları çöpe atmamalıyız. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de atık olan kâğıtların toplanması birçok açıdan fayda sağlamaktadır.
Gözder olarak ,atık kağıt toplama projesi sayesinde çöpe atılacak olan tonlarca kâğıdın çöpe gitmesini engellemiş oluyoruz ve görme engellilerin gözü ve özgürlüğü olan beyaz baston teminini amaçlamaktayız. Bu durum aynı zamanda farklı ihtiyaçlar için gerekli olacak tonlarca kâğıda ulaşmak için çok sayıda ağacın kesilmesinin de önüne geçmektedir.
Böylece çevreyi koruma adına çok önemli bir adım atılmış olacaktır. Kullanılan kâğıtların çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden kullanılması ekonomik anlamda da çok önemlidir. Bu yüzden geri dönüşümün önemli bir kolu olan atık kâğıt konusu hakkında toplum olarak daha hassas olmamız gerekiyor.
Hassasiyet gösteren tüm dostlarımıza teşekkürü borç biliriz.
Gözder Yönetim Kurulu